skip to Main Content
Tel +31 (0) 40 400 6315  (DE) +49 (0) 800 0738142 info@shc-swiss.nl
Laat vooral ieder dat voor zichzelf bepalen maar om de vraag te kunnen beantwoorden is het geven van relevante informatie van belang.

Microvoedingsstoffen zijn stoffen ( o.a.: Mineralen, enzymen, sporenelementen, aminozuren, vitamines, bio-flavonoïden) die de mens uit voeding moet halen en soms ook zelf kan aanmaken. Ieder mens is erfelijk belast met ziekte(s) die zich in de loop van de tijd kunnen manifesteren. Daarnaast spelen onze leef-, en voedingsgewoonte een belangrijke rol in het wel of niet krijgen van een (erfelijke voor belastte) ziekte.

In de huidige, Westerse, maatschappij is het haast onmogelijk om een levenswijze te leven die niet bijdraagt aan het (te) veel belasten van lichaam en geest. Belasting ontstaat o.a. door; Milieuverontreiniging, bewerkte/gemanipuleerde voeding, voedingsverpakkingen, en de druk welke we ons zelf opleggen om constant te presteren of bezig te zijn. (Te veel sporten valt hier eveneens onder)

Een levensgewoonte die velen onbewust vroeger of later met de neus op de feiten zal drukken. We plegen roofbouw op ons lichaam en zijn niet meer in staat om voldoende goede rust te nemen en daarmee het lichaam de kans te geven om te herstellen en processen van zelf-genezing te volbrengen. Naar schatting kampt 25% van de mensen in Nederland met slaapproblemen, daarmee een echte sluipmoordenaar en een oorzaak van vele symptomen en klachten die vaak de voorbode zijn voor erger.

Deze roofbouw in combinatie met onze veelal onvolwaardige voeding is één van de oorzaken dat de biochemie van ons lichaam, de stofwisseling, verstoort raakt en waardoor ziektes en gebrek aan vitaliteit en levenslust ontstaan.

Naast het aanpassen van leefgewoontes kunnen we onze stofwisseling, de motor van ons lichaam, optimaal blijven voorzien van de juiste “brandstoffen” door deze gericht en op maat aan te vullen met microvoedingsstoffen. Ook is dit de uitgelezen manier om gezondheid te behouden en prestaties te verbeteren.

Microvoedingsstoffen zullen steeds vaker een onderdeel van onze basis voeding gaan uitmaken. (Micro)voedingsstoffen vormen een van de belangrijke bijdrage aan onze vitaliteit, levenslust en gezondheid. Microvoedingsstoffen zijn onze brandstof, en zonder brandstof geen beweging.

Wilt u meer lezen over dit onderwerp?

Back To Top