skip to Main Content
Tel +31 (0) 40 400 6315  (DE) +49 (0) 800 0738142 info@shc-swiss.nl
Anti-Aging is een “beladen” begrip. Iedereen wil vitaal en gezond oud worden. Dankzij de medische wetenschap kan er veel en stijgt de gemiddelde levensverwachting jaarlijks.

Helaas is wel zo dat volgens onderzoek de gemiddelde mens in Europa “slechts” 54 jaren van zijn of haar leven in goede gezondheid en vrij van klachten leeft. Zo blijven er dus nog vele jaren over waarin we genoegen moeten nemen met lichamelijke ongemakken of beperkte levenskwaliteit.

Toch zijn er plekken op aarde waar de mensen structureel ouder worden in een goede gezondheid en nagenoeg zonder klachten. Voorbeelden van dergelijke “gezondheidsspots” zijn o.a. het eiland Okinawa en dichter bij huis Sicilië. De overeenkomst tussen de bewoners van beide eilanden is dat ze veel in zuivere buitenlucht verblijven en uitgebalanceerd eten en gevrijwaard zijn van geraffineerde voeding. Binnen het voedingsspectrum van de mensen op Okinawa weten we bijvoorbeeld dat ze veel eten waar het aminozuur L-Arginine in aanwezig is. Een essentieel aminozuur dat een de co-factor is voor vele (stofwisseling) processen in het menselijk lichaam. Zonder L-Arginine functioneert de menselijke stofwisseling enkel op een heel laag niveau. (M.a.w. de onze stofwisseling heeft bepaalde co-factoren nodig om de vele processen in de stofwisseling überhaupt mogelijk te maken. Enkel het nemen van extra vitamines zonder aanvulling met belangrijke en essentiële co-factoren heeft weinig zin en werkt soms zelfs averechts. De menselijke stofwisseling, en daarmee het proces van verouderen vertragen, vergt kennis, inzicht en goede producten. Het is niet zo simpel als onderstaand omschreven, maar de genoemde microvoedingsstoffen, mits in zuivere en hoogwaardige kwaliteit, kunnen een bijdrage leveren bij het vertragen van het verouderingsproces.

Naast Omega 3 is bijvoorbeeld hoogwaardig Q10 een “must” om het proces van veroudering te vertragen. Q10 is betrokken bij veel processen in het lichaam en naarmate we ouder worden maakt het lichaam hier zelf steeds minder van aan. Ook bepaalde medicijnen (Statines e.d.) zorgen ervoor dat de lichaamseigen aanmaak van Q10 steeds minder wordt wat vaak als resultaat heeft nog meer medicijnen om bijvoorbeeld het cholesterol op aanvaardbaar niveau te houden.

Om zo gezond mogelijk te leven en een uitgebalanceerde mix van microvoedingsstoffen binnen te krijgen zijn de Provisan®, EPD® en HCK microvoedingsstoffen ontwikkelt en worden deze al vele jaren succesvol ingezet in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Zo is bijvoorbeeld Provisan® Omega 3 één van de meest hoogwaardige producten op de markt. Wilt u een op maat samengesteld recept om uw verouderingsproces te vertragen, ga dan naar “recept op maat”

Back To Top